Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 02. 09:17, péntek | Helyi
Forrás: stop.hu

A Cozma-ügy negyedrendű vádlottja feladta magát

A Cozma-ügy negyedrendű vádlottja feladta magát

Feladta magát csütörtökön Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja, aki augusztus 30-án szökött meg előzetes letartóztatása elől.

A vádlott "óriási hibát" és meggondolatlanságot követett el azzal, hogy elmenekült az őt letartóztatni szándékozó rendőrök elől - mondta ügyvédje.A BRFK P. Gábor szökése után azonnal körözést bocsátott ki, és nagy erőkkel, az összes kerületi kapitányságot bevonva kezdte meg a vádlott felkutatását - olvasható a police.hu internetes oldalon.

A rendőrség szerint a szökevény végül annak tudatában adta fel magát, hogy rövid időn belül úgyis elfogják majd.

Védője szerint Pál Gábor óriási hibát követett el

Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja "óriási hibát" és meggondolatlanságot követett el azzal, hogy elmenekült az őt letartóztatni szándékozó rendőrök elől - nyilatkozta Lehner Béla veszprémi ügyvéd, a negyedrendű vádlott védője csütörtökön az MTI-nek.


Miután Pál Gábor önként jelentkezett a rendőrségen, ezt közölte is vele. A vádlott úgy válaszolt, hogy "megijedt és indulatból, hirtelen elhatározásból" cselekedett - mondta az ügyvéd, megjegyezve, hogy a védence a fővárosban bujkált és önként döntött arról, hogy feladja magát. A védő közölte, hogy Pál Gábort őrizetbe vették, és zajlik a kihallgatása.

Lehner Béla szerint védencét valószínűen azzal gyanúsítják meg, hogy kivonta magát a hatóság intézkedése alól.

Nagy Zoltán, a Győri Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Pál Gábor az előzetes letartóztatása elől szökött meg kedden. Elmondta: az elsőfokú ítélet kihirdetésekor - június 23-án - a Veszprém Megyei Bíróság megszüntette a 33 éves Pál Gábornak, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottjának az előzetes letartóztatását, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

Lakhelyeként Pál Gábor az élettársa budapesti lakását jelölte meg. Az ítélet kihirdetésekor az ügyész a negyed- és ötödrendű (Bihari Csaba) vádlott előzetes letartóztatásának a megszüntetése ellen fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla azóta helyt adott az ügyészi indítványnak, nemrég elrendelte Pál Gábor letartóztatását, és "intézkedett a végrehajtás foganatosításáról" - tájékoztatott a kollégiumvezető. Hozzátette: a döntést a bíróság írásban közli az illetékes rendőrkapitánysággal, amely végrehajtja a határozatban foglaltakat. Pál Gábor ezen intézkedés alól vonta ki magát elszökésével - jegyezte meg.


A Cozma-ügyben az elsőfokú Veszprém Megyei Bíróság Pál Gábort társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek és ötévi börtönt szabott ki rá, mellékbüntetésként pedig több évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetőleg 15 millió forintnyi bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. A vádlott a kiszabott ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Cozma-ügyben egyébként az első- és másodrendű vádlott, Raffael Sándor és Németh Győző egyaránt életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott; legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak. Sztojka Iván, harmadrendű vádlottnak 20 évet kell fegyházban letöltenie. Az ítélet az első-, másod- és harmadrendű vádlottak esetében sem jogerős, enyhítésért fellebbeztek.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.