Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Szeptember 02. 09:17, péntek | Helyi
Forrás: stop.hu

A Cozma-ügy negyedrendű vádlottja feladta magát

A Cozma-ügy negyedrendű vádlottja feladta magát

Feladta magát csütörtökön Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja, aki augusztus 30-án szökött meg előzetes letartóztatása elől.

A vádlott "óriási hibát" és meggondolatlanságot követett el azzal, hogy elmenekült az őt letartóztatni szándékozó rendőrök elől - mondta ügyvédje.A BRFK P. Gábor szökése után azonnal körözést bocsátott ki, és nagy erőkkel, az összes kerületi kapitányságot bevonva kezdte meg a vádlott felkutatását - olvasható a police.hu internetes oldalon.

A rendőrség szerint a szökevény végül annak tudatában adta fel magát, hogy rövid időn belül úgyis elfogják majd.

Védője szerint Pál Gábor óriási hibát követett el

Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja "óriási hibát" és meggondolatlanságot követett el azzal, hogy elmenekült az őt letartóztatni szándékozó rendőrök elől - nyilatkozta Lehner Béla veszprémi ügyvéd, a negyedrendű vádlott védője csütörtökön az MTI-nek.


Miután Pál Gábor önként jelentkezett a rendőrségen, ezt közölte is vele. A vádlott úgy válaszolt, hogy "megijedt és indulatból, hirtelen elhatározásból" cselekedett - mondta az ügyvéd, megjegyezve, hogy a védence a fővárosban bujkált és önként döntött arról, hogy feladja magát. A védő közölte, hogy Pál Gábort őrizetbe vették, és zajlik a kihallgatása.

Lehner Béla szerint védencét valószínűen azzal gyanúsítják meg, hogy kivonta magát a hatóság intézkedése alól.

Nagy Zoltán, a Győri Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Pál Gábor az előzetes letartóztatása elől szökött meg kedden. Elmondta: az elsőfokú ítélet kihirdetésekor - június 23-án - a Veszprém Megyei Bíróság megszüntette a 33 éves Pál Gábornak, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottjának az előzetes letartóztatását, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

Lakhelyeként Pál Gábor az élettársa budapesti lakását jelölte meg. Az ítélet kihirdetésekor az ügyész a negyed- és ötödrendű (Bihari Csaba) vádlott előzetes letartóztatásának a megszüntetése ellen fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla azóta helyt adott az ügyészi indítványnak, nemrég elrendelte Pál Gábor letartóztatását, és "intézkedett a végrehajtás foganatosításáról" - tájékoztatott a kollégiumvezető. Hozzátette: a döntést a bíróság írásban közli az illetékes rendőrkapitánysággal, amely végrehajtja a határozatban foglaltakat. Pál Gábor ezen intézkedés alól vonta ki magát elszökésével - jegyezte meg.


A Cozma-ügyben az elsőfokú Veszprém Megyei Bíróság Pál Gábort társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek és ötévi börtönt szabott ki rá, mellékbüntetésként pedig több évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetőleg 15 millió forintnyi bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. A vádlott a kiszabott ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Cozma-ügyben egyébként az első- és másodrendű vádlott, Raffael Sándor és Németh Győző egyaránt életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott; legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak. Sztojka Iván, harmadrendű vádlottnak 20 évet kell fegyházban letöltenie. Az ítélet az első-, másod- és harmadrendű vádlottak esetében sem jogerős, enyhítésért fellebbeztek.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt