Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Március 29. 06:54, csütörtök | Helyi sport
Forrás: blikk.hu

A BL kiesés után

A BL kiesés után

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém KC vezetőedzője a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős – összesítésben 56-55-ös párharcvesztés – kiesés után sem akarja játékosai nyakába varrni a kudarcot.

Sőt szerinte abból sem kell levonni következtetést, hogy a hajrát rontotta el a csapata – öt másodperccel a találkozó lefújása előtt kapott gólt a magyar együttes.

Pedig nem ez az első eset, hogy Mocsait valamiért üldözi a balszerencse a végjátékban. Korábban az általa irányított női válogatott olimpiai (Sydney, 2000) és világbajnoki (Zágráb, 2003) finálét is bukott el félig nyert helyzetből, és a januári, horvátok elleni sorsdöntő Eb-középdöntőt is emlékezetes utolsó másodpercek miatt nem nyerte meg a férficsapat.

– A pályán mindig annak kell meghoznia a döntést, akinek a kezében ott a labda. Edzőként én mit tehettem volna? – kérdezett vissza a szakvezető, aki azt is hozzátette, nem szabad, hogy ez a meccs kihatással legyen az edzői munkásságára.

– Most az olimpiai selejtező sikeres teljesítése a legfontosabb. Utána rövid időn belül leülök az érintettekkel, s döntök a jövőmről. A szakembernek gyorsan túl kell tennie magát a kudarcon, hiszen a válogatott szövetségi kapitányaként a jövő héten olimpiai selejtezőn vezeti harcba a nemzeti együttest – amelynek tagja a most az utolsó hazai támadásnál ziccert hibázó Pérez Carlos, akit sokan felelőssé tesznek a sikertelenségért.

– Csak sajnálni tudom azokat, akik a döntő pillanatokban rontottak. Fölösleges, hogy bárkit megnevezzek, többen követtek el hibákat. Az utolsó két percben számos ziccerünk akadt, de sajnos nem tudtuk azokat gólra váltani. Így összességé­ben elmondható, bizony a szerencsésebb csapat örülhetett a Bajnokok Ligája-továbbjutásnak – fogalmazott Mocsai Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt