Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Október 04. 09:34, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A 4iG optikai kábelvezetéket épít Egyiptomtól Albániáig a Telecom Egypttel

A 4iG optikai kábelvezetéket épít Egyiptomtól Albániáig a Telecom Egypttel

A 4iG Nyrt. és a Telecom Egypt kedden nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá egy Albániát és Egyiptomot a tenger alatt összekötő nagy kapacitású optikai kábelvezeték kiépítéséről és üzemeltetéséről

- jelentette be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán a budapesti központú infokommunikációs vállalat.

Az együttműködésben kialakított új európai tengeri kábeles belépési ponton, és ezáltal a meglévő földközi-tengeri útvonalakhoz képest diverz tranzitútvonalon a 4iG részesedésre kíván szert tenni az Európa és Ázsia, valamint az Európa és Kelet-Afrika közötti hatalmas és gyorsan növekvő adatforgalom piacából - fogalmazott közleményében a cég.

Az idei első fél évben a 4iG a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint számolt konszolidált nettó árbevétele 118,5 százalékkal, 266,2 milliárd forintra, a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyeresége (EBIDTA) 190 százalékkal 95,3 milliárd forintra, míg az adózott eredménye 7,8 milliárd forintra nőtt.

A cégcsoport Magyarország második legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója és piacvezető IT rendszerintegrátor vállalata, amely mellett a 4iG montenegrói és albán távközlési leányvállalatai is meghatározó, vezető társaságok saját nemzeti piacaikon.

A 4iG részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a részvény árfolyama az elmúlt egy évben 611 forint minimumot és 880 forint maximumot ért el. Kedden 847 forinton zárt.

Címkék: 4iG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: