Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 29. 23:01, szombat | Helyi sport
Forrás: mkbveszprem.eu

1287 nap után szenvedtünk vereséget

1287 nap után szenvedtünk vereséget

Hosszú idő után, újra veszített az MKB Veszprém KC csapata a férfi kézilabda bajnokságban.


Pick Szeged - MKB Veszprém KC 24:23 (11:13)

Pick Szeged: Mikler - Nagy 3, Lékai 5, Buday 8 (4), Zubai 3, Sulc 1, Vadkerti 1.
Csere:Tatai, Bajorhegyi 1, Pribanic 1, Fekete, Gidai, Dr. Czina.
MKB Veszprém KC: Alilovic - Iváncsik T. 1, Sulic 3, Laluska 1, Ilyés, Terzics, Iváncsik G. 2.
Csere: Vilovski, Gulyás, Császár 1, Perez 7, Vujin 7 (1), Korazija 1.
Hétméteres: 4/6 ill. 1/3
Kiállítás: 6 perc ill. 14 perc

A mérkőzés kezdetére szinte teljesen megtelt a szegedi csarnok, így kiváló hangulatban kezdődött a találkozó. Az első negyedórát uralta az MKB, a hazaiak közül csak Nagy semlegesítése okozott problémát, aki az első öt szegedi gólból hármat dobott. (15. perc 5:7). A folytatásban tovább növelte előnyét a Veszprém, Perez pályára lépése ismét nagyot lendített a csapaton, Alilovic jól védett. A Szegedet Tatai fantasztikus teljesítménye tartotta meccsben az első félidőben (30. perc 11:13).

A második félidőt borzalmasan kezdték a vendégek, az első góljukat csak a játékrész nyolcadik percében szerezték, ezalatt a Szeged megfordította az állást, és volt, amikor már három góllal vezettek (45. perc 18:16). A végjáték elején az MKB visszavette a vezetést, de ezután sok technikai hibát vétettek, emiatt a hazaiak domináltak az utolsó percekben. Tatai teljesítménye továbbra is szenzációs volt, Buday pedig magabiztosan lőtte a heteseket, így a végén a Pick örülhetett (24:23).

A vereséggel közel három és fél éves sorozat szakadt meg, hiszen utoljára 2008 májusában szenvedett vereséget a Veszprém a bajnokságban.
Most a válogatott miatt majdnem két hét szünet következik, legközelebb november 9-én lépünk pályára a Kecskemét ellen.

Nyilatkozatok:

Skaliczki László: Többször fordítottuk meg a meccset, ehhez kellett a védekezésünk feszessége, ezzel nyertük meg a meccset. Nagyon jól megoldottuk a visszarendeződésünket, amivel megakadályoztuk a vendégeket abban, hogy sok könnyű gólt szerezzenek. Ilyen nehéz sorozatban, amiben most vagyunk, a Veszprémet megállítani hatalmas fegyvertény volt a csapattól.

Mocsai Lajos: A Szeged megérdemelten harcolta ki a győzelmet. Csapatomat indokolatlanul kényelmessé tette az elején megszerzett többgólos vezetés. A Szeged jó és kellemetlen harcmodort választott. A kiállítási arányt túlzottnak találom, de nem ez miatt veszítettünk, inkább az volt a baj, hogy a mai napon a saját színvonalunk alatt kézilabdáztunk. A szegedi közönség csodálatos hangulatot teremtett a mai meccsen.

Iváncsik Gergő: Gratulálok a Szegednek, a hibáinkat nagyon jól kihasználták. Sajnos a múlt héten mutatott rossz formánkat átmentettük a mai meccsre is. Nem kell elkeserednünk, tovább kell dolgoznunk, lehet, hogy ez a mai meccs még pont jókor jött, mindenképpen figyelmeztetésnek kell vennünk.

SZURKOLÓK A KÉPGALÉRIÁBAN, KATTINTSON IDE!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.