Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 20. 09:47, kedd | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Egy tonna felett gyűjtött italosdobozokat az Egry úti óvoda

Egy tonna felett gyűjtött italosdobozokat az Egry úti óvoda

Fordulópontjához érkezett az országos italoskarton-gyűjtő akció, az Egry úti körzeti óvoda Veszprémben elsőként érte el az egy tonnás mennyiséget.
Videóval!

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szeptemberben indította el Veszprémben iskolai és óvodai dobozgyűjtő akcióját a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. szakmai együttműködésével. A kezdeményezés célja, hogy a gyermekeken keresztül a szülők körében is népszerűsítsék a szelektív hulladékgyűjtést. Emellett nem elhanyagolható tény, hogy az iskolák és az óvodák így plusz bevételi forráshoz juthatnak.

Az IKSZ minden résztvevő intézményt az összegyűjtött mennyiséggel arányosan díjazásban részesít: 50 és 100 kg között 10; 100 és 300 kg között 20; efölött pedig kilogrammonként 30 forintot fizetnek ki a „gyűjtőknek.” Mindemellett pedig azt az intézményt, amelyben a program folyamán egy tonna feletti mennyiséget gyűjtenek a gyerekek, 100 000 forinttal jutalmaz az egyesülés.

Veszprémben ezt az eredményt elsőként az Egry úti Körzeti Óvoda érte el, ahol fontosnak tartják a környezettudatos gondolkodást, ezáltal is a környezet megóvására buzdítva szülőket és gyermekeiket egyaránt – hangzott el a március 9-i díjátadáson.

Az IKSZ környezetvédelmi koordinátora, Izsákné Simon Adrienn szemléletes bemutatót tartott egy turmixgép segítségével a gyerekeknek arról, hogyan is készítenek újrahasznosított papírt a kartondobozokból.

Gönczi Zoltán, a „VKSZ” Zrt. Hulladékgazdálkodási Üzemének vezetője a szelektív hulladékgyűjtésről mesélt az érdeklődve figyelő gyerekeknek, akik tájékozottságukról tanúbizonyságot téve magabiztosan sorolták, hogy milyen hulladékot milyen színű tárolóban kell gyűjteni.

Végezetül Izsákné Simon Adrienn átadta a 100 000 forintos különdíjról szóló oklevelet Noé Antalné óvodavezetőnek, aki elmondta: a pénz az óvoda alapítványához érkezik majd.

Az italos kartonok életútjáról készült videót itt tekintheti meg!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek